Mijn studeer must-haves

Het is weer zover. Het is januari en ik zit volop in mijn examenperiode als je dit leest. Ja het leven van een student. In mijn vorige post had ik het over hoe ik mijn blog heb verwaarloosd door school. Mijn leven is nu eenmaal druk. Maar ik heb wel geleerd dat je tijd moet maken voor je ontspanning en leuke dingen.

En om het studeren makkelijker, leuker en efficiënter te maken? Daar heb ik mijn studeer must-haves voor.

Begin bij het begin: samenvatten 

Voordat ik effectief kan leren, vat ik natuurlijk alles netjes samen. Om dit te doen heb ik dus ook een aantal spullen nodig. Ik zal beginnen met het overduidelijke, namelijk mijn laptop. Ik maak mijn samenvattingen digitaal. Dus mijn laptop is noodzakelijk om mijn samenvattingen op te maken. Ook om op het onlineplatform van mijn school te geraken heb ik een laptop nodig. Zo kan ik de PowerPoints en extra materiaal makkelijk terugvinden en downloaden. Maar ook mijn Ipad gebruik ik continu tijdens het samenvatten. Dit is namelijk om mijn timer op te zetten.

Foto 28-12-17 11 47 03

Ik maak mijn samenvattingen dan wel digitaal. Toch werk ik voor sommige dingen nog op papier. Een van de grootste dingen die ik op papier maak zijn begrippenlijsten. En deze maak ik op flashcards. Mijn flashcards zijn afkomstig van de site LINKJE ZETTEN. Ik ben er heel blij mee en kan ze zeker aanraden. Ik vind ze ook gewoon zo leuk vanwege hun verschillende kleuren. Zo gebruik ik per kleur een ander vak. Donkergroen en lichtgroen zijn zo bijvoorbeeld voor Frans. En nu we toch op het vak Frans komen, daar gebruik ik de meeste flashcards voor. Mijn woordenschat maar ook mijn grammatica vind ik handig om op flashcards te hebben staan.

Foto 28-12-17 11 57 47

En mijn laatste musthave is redelijk voor duidelijk. Namelijk schrijfgerief en mijn cursussen. Ik heb een kleurcode voor mijn titels dus daarvoor heb ik verschillende gekleurde balpennen nodig. Ik heb twee verschillende soorten markeerstiften. Voor mijn cursussen gebruik ik gewone markeerstiften, deze zijn heel fel en goed voor getypte teksten. Op mijn flashcards en ander handgeschreven materiaal gebruik ik pasteltinten. Dit vind ik veel handiger werken. Ik had vroeger vaak dat wanneer ik met een gewone markeerstift over iets geschreven ging dat de tekst bijna onleesbaar werd door de felle kleur. Dit heb je niet met pasteltinten

Foto 28-12-17 11 59 44

Over naar het echte leren! 

Als eerste vermeld ik hier mijn iPad. Want net zoals bij het samenvatten is dit mijn timer. Maar ook tijdens het leren gebruik ik hem als timer. Ik pas voor mezelf ongeveer de pomodoro-techniek toe. Mijn iPad gebruik tijdens het leren ook om de Powerpoints te bekijken terwijl ik dat specifiek deel leer. Dit doe ik soms ook op mijn laptop.

Het volgende dat ik gebruik bij het leren is natuurlijk de samenvattingen die ik in de vorige stap heb gemaakt. Ik heb hier namelijk lang aan gezeten dus is het wel duidelijk dat ik deze nu nodig heb. En als laatste ding dat ik ook nodig heb tijdens het leren. Zijn mijn flashcards.

En wat ook een must-have is maar niet echt op het leren slaat. Dat is namelijk eten en drinken. Ik heb altijd water of thee op mijn bureau staan als ik voor school werk. Dit is omdat ik vaak tijdens het leren vergeet te drinken en dan wordt ik er zo aan herinnert.

Wat zijn jouw must-haves om te leren? Laat me weten in de reacties!

Nog een klein nieuwtje! 

Ik heb sinds kort een nieuwsbrief. Zo mis je niets van wat er op deze blog komt. Je kan je abonneren via deze link.
Sale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *