Apps voor school #1

Het afgelopen half jaar heb ik mijn iPad elke dag mee naar school genomen. Dit is omdat ik mijn vorige laptop onhandig en groot vond om mee te nemen. Sinds kort heb ik een kleinere laptop, dus ik zal waarschijnlijk die terug mee naar school nemen. Maar in dit artikel laat ik je de apps zien die ik bijna elke dag gebruik. Zowel op school als thuis. Ik heb een hoes voor mijn iPad waardoor deze rechtop kan staan en een bluetooth toetsenbord. Zo maakt dit het werken met mijn iPad heel makkelijk.

De apps die ik tijdens de lessen gebruik

Word en PowerPoint

Tijdens de lessen gebruik ik eigenlijk maar een app heel vaak en dat is de app van Microsoft Word (PowerPoint gebruik ik ook nog vaak). Dit is omdat ik zelf nog nooit met Pages had gewerkt. Ik had ook een Windows computer dus ik blijf ook bij Word. Zelf nu ik een MacBook heb, heeft word nog steeds mijn voorkeur.

Deze app heeft denk ik niet veel uitleg nodig. Hier doe ik al mijn schrijfwerk mee. Zoals bijvoorbeeld mijn notities tijdens de les bijhouden, samenvattingen maken, maar ook mijn taken maak ik via Word. De PowerPoint app gebruik ik ook af en toe om notities in te maken tijdens de les. Maar ik heb gemerkt dat het beter werkt op een laptop. Op mijn iPad heb ik dan weer wel de PowerPoint openstaan wanneer ik op mijn laptop een samenvatting aan het maken ben.

Apps om georganiseerd te blijven

Ical

Er zijn een paar basispaps die ik gebruik om mijn organisatie op punt te houden. Als eerste heb ik het namelijk over iCal. Ik heb een papieren agenda waarin ik mijn to do-lijst maak en waarin de afspraken staan die vast staan. ICal gebruik ik dan weer om ook dingen in te plannen zoals wanneer ik voor school ga werken en specifiek wat ik ga doen. Ook plan ik mijn blog in mijn digitale agenda en niet in mijn papieren.  Deze dingen staan niet helemaal vast maar ze worden wel digitaal ingepland. Misschien dat ik later zelfs volledig digitaal wil gaan. Ik hou van mijn papieren agenda, maar je gooit het toch maar weer weg al het jaar voorbij is. En dat is zonde vind ik. Maar op dit moment werkt dit systeem goed vind ik.

Wunderlist

Ik hou van lijstjes en wat is er beter dan een app met lijstjes? Ik heb het over Wunderlist. Dit is een app waarin ik al de dingen die ik nog moet doe inplan. Je kan makkelijk een datum invullen wanneer het klaar moet zijn en een eventuele herinnering instellen. Dit is echt een beetje mijn tweede to do-lijstje. Dit is ook een van de redenen waarom ik misschien toch volledig digitaal ga. Want ik heb nu ook een papieren en een digitale to do-lijst. Ik heb verschillende lijsten zowel privé als voor school.

Wat ik zo leuk vind aan deze app is dat je er heel veel mee kan. Je kan het inplannen en datums aan toevoegen, maar je kan ook gewoon taken erin zetten zonder datum. Je hebt zoveel mogelijkheden en daar hou ik van.

Tide

In mijn studeer must-haves heb ik het al gehad over een timer. Ik kan slecht studeren en werken voor school als er stemmen om mij heen zijn. Maar volledige stilte leidt me dan ook weer af. Dus toen heb ik Tide ontdekt. Deze app heeft verschillende geluiden en werkt volgens de pomodoro techniek. Deze techniek werkt heel goed voor mij. Als eerste kan je kiezen uit verschillende geluiden zoals regen, café, ontspannende muziek… Dan kan je de lengte van je timer ook nog eens aanpassen en je pauzes ook. Je kan de timer dus volledig optimaliseren.

Ik werk graag 25 minuten en dan vijf minuten pauze. Na vier keer 25 minuten, neem ik een kwartier pauze. Dit lijkt heel kort en veel pauze, maar dit werkt echt wel goed vind ik. Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen manier van studeren, maar ik kan het je wel aanraden om eens te proberen. Mijn favoriete geluidje hierop is Forest. Dit zijn dus wat bosgeluiden en helpen me om goed te concentreren.

Heb jij nog apps die je voor school gebruikt? Laat het me weten in de reacties! 

2 reacties

    1. Forest ken ik ook. Maar ik denk dat je daar voor moest betalen ? En ik probeer graag zoveel mogelijk gratis apps te gebruiken. Omdat ik het al vaker heb gehad dat ik betaal voor een app en ik heb dan uiteindelijk niet gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *