Mijn hoogtepunten van het jaar 2017

Het jaar is weer om. Ik ben even weggeweest maar heb toch iets belangrijks te vertellen. Dit komt echter in mijn artikel van volgende week. Deze week wil ik terugblikken op 2017.

Voor mij het belangrijkste dat dit jaar gebeurd is… dat ik eindelijk uit mijn leesdip ben geraakt! Ik heb heel lang in een leesdip gezeten, ik dacht dat in de zomer hem voorbij was. Maar dat was nog niet helemaal het geval. Nu kan je wel zeggen in de zomer is mijn leesdip stilletjes aan voorbij gegaan. En nu op het einde van het jaar is hij weg. Ik hou terug van het lezen en spendeer weer veel tijd met mijn neus in een boek. En niet alleen in een cursus zoals ik normaal doe. Dankzij die leesdip heb ik mijn leesdoel helemaal niet kunnen halen. Met mijn record van 50 boeken vorig jaar, zit ik nu maar op 22 boeken. Mijn doel was dit jaar om er 35 te lezen. Dit gaat dus niet lukken, aangezien het 31 december is. Toch ben ik blij met mijn aantal. Het belangrijkste was dat ik uit die leesdip geraakte.

leeschallenge

Wat nog een leuke mijlpaal is geweest in 2017? Meer dan 50 abonnees op mijn YOUTUBE kanaal! Ik ben heel onregelmatig geweest met het uploaden van video’s maar toch heb ik 53 abonnees kunnen halen. Vorig jaar waren het er nog iets van 30 denk ik? Ik heb ook een grote stap gezet met mijn YouTube kanaal. Door mezelf niet enkel meer te beperken tot booktube. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat mijn blog en YouTube volledig samen kunnen komen. En daar lees je meer over volgende week.

Foto 28-12-17 11 03 15.png

Ik heb afgelopen jaar ook een heel leuke samenwerking gehad. Dit was namelijk met de Writers community. Ik kreeg de toegang om de site te testen en mijn bevindingen met jullie te delen. Ik heb hier een heel uitgebreid artikel over geschreven. Dat kan je hier vinden.

Op persoonlijk gebied heb ik ook wat meegemaakt. Ik had een aantal herexamens gehad, en was er uiteindelijk bijna van ze allemaal door. Ik besefte wel dat in juni mijn concentratie op was en ik daardoor minder goed begon te leren. En dat had als gevolg vijf herexamens. Ik heb mezelf wel kunnen herpakken en het zijn uiteindelijk twee keer wiskunde die ik dit schooljaar heb moeten meenemen. Dus ik ben nog heel trots op mijn prestaties.

2017 was voor mij een redelijk goed jaar op academisch gebied. Er waren een aantal tegenvallers zoals de herexamens en het feit dat ik mijn stage opnieuw moet doen. Maar dat heeft er wel voor gezorgd dat ik er terug helemaal kaar voor ben. Ik ben nog meer gemotiveerd om de richting die ik volg af te maken. En heb er veel meer zin in! Desondanks deze tegenslagen heb ik mijn eerste jaar aan het hoger onderwijs goed afgerond en ben ik begonnen aan mijn tweede jaar! op het gebied van mijn YouTube kanaal en blog ging het allemaal een beetje naar beneden. Maar daar wil ik 2018 verandering in brengen.

Wat zijn jouw hoogtepunten van 2017? Laat het me weten in de reacties!

Sale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *