In een webshop of in de winkel kopen?

Webshops zien we overal. Sommige mensen kopen veel liever hun spullen via internet, andere houden toch liever van de personele aanpak. Toch zijn er voor – en nadelen aan beide. Ik moet wel zeggen dat ik vaak wel voor een webshop kies. Ik heb laats ook nog een artikel geschreven over webshops, dit kan je hier vinden.

De Personal Touch

Wanneer je aan iemand vraagt wat ze positief vinden aan zelf naar de winkel gaan, dan zeggen ze vaak: “Het persoonlijk contact.” The personal touch, dat is natuurlijk iets wat je niet hebt als je via een webshop je spulletjes besteld. Je kan ineens tips of advies krijgen bij datgene dat je gaat kopen. Je krijgt de mening van een expert of dat verwacht je toch. Ik heb het hier dan voornamelijk over elektronica. Het is altijd handig dat je advies krijgt over welke laptop bijvoorbeeld het beste is.

Een ander voordeel is bijvoorbeeld dat je het product dat je wil kopen kan zien. Of het nu over elektronica, boeken, eten.. gaat. Je kan het product dat je wil kopen zien. Je weet hoe het eruit ziet, wat het allemaal inhoud enz… Wanneer je iets besteld weet je nooit exact hoe het eruit ziet en wat je dus kan verwachten. Er zijn natuurlijk wel foto’s maar je weet nooit zeker of het er zo ook wel uitzien.

Wat je in een winkel natuurlijk ook hebt is dat ze je meer proberen te verkopen dan dat je nodig hebt. Ze zeggen vaak wel van als je dit erbij neemt is het pakketje helemaal af. Maar het gaat niet alleen over bijvoorbeeld dat extra jaar garantie dat je toch niet nodig gaat hebben. Maar het kan ook gaan over al die kleine chocoladereepjes die vooraan bij de kassa in de supermarkt liggen. Ik vind het soms toch moeilijk om dat niet mee te nemen.

Vandaag besteld, morgen in huis

Het klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk. Vandaag besteld morgen in huis. Waarom zou je dit niet doen? Er zijn echter wel wat dingen waarom je dat niet zou doen. Misschien komt je pakketje gewoon niet aan en dan heb je het gewoon niet. Het geraakt misschien verloren in post en het duurt nog eens tien keer langer voordat je pakketje wel terecht komt.

Toch moet ik eerlijk zeggen, ik bestel heel veel online. Ik hou natuurlijk wel van de persoonlijke aanpak bij het zelf gaan kopen. Maar ik hou ook niet van superlang in een rij te staan voor een klein dingetje. Geduld is een mooie deugd zeggen ze dan. Maar laten we eerlijk zijn. In onze maatschappij is er niet veel sprake van tijd, dus waarom zouden we die verspillen aan wachten in een rij aan de kassa? Dat is iets wat ik me al vaker heb afgevraagd.

Ik koop dus zowel in winkels als online. Maar ik moet wel zeggen dat ik vaak online koop. Dit is ook omdat ik nu eenmaal niet vaak ga winkelen, alleen om eventueel samen met mijn mama boodschappen te gaan doen. Ik koop niet elke maand kleding en dergelijke dus ik kom ook helemaal niet vaak in de winkelstraat. Ik merk ook dat wanneer ik toch graag iets wil kopen dat ik vaak eerst eens op bol.com kijk voordat ik het ga kopen. En vaak bestel ik het dan gewoon daarop. Het online winkelen is nu eenmaal makkelijk en ik heb er nooit echt problemen mee gehad.

Koop jij liever online ? Of ga je toch liever gewoon naar de winkel? Laat het me weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *