Ben ik terug? Vind ik eindelijk die balans?

Ik zei dat ik in 2018 een betere balans wou vinden tussen schoolwerk en mijn hobby’s (bloggen, YouTube en lezen!). Dit is echter niet gelukt. Nu zit mijn schooljaar er op en heb ik twee maanden vakantie. Ik heb in augustus nog wel een aantal examens. Daarom wil ik in juli beginnen met deze balans te vinden.

Wat gaat er gebeuren?

Ik hou van artikels schrijven, boeken lezen en YouTubevideo’s maken. Dus dat is wat er gaat gebeuren. Ik ga in juli mijn best doen om elke week 1 artikel en elke week 1 video te maken. De artikels komen dan op zondag online, terwijl de video’s op woensdag online komen.

Gaat dit me lukken?

Geen idee of het me dit gaat lukken. Wat ik wel weet is dat ik hou van met mijn blog en YouTube bezig te zijn. En elke keer als ik er geen tijd voor heb, mis ik het. Ik heb juli als de perfecte maand gekozen om dit uit te proberen omdat ik dan geen schoolwerk heb. Ik moet misschien wel af en toe gaan werken, maar dat is dan de perfecte manier om dit te leren combineren. Want daar loopt het bij mij fout. Ik krijg alles maar niet gecombineerd.

Hoe ga ik die balans vinden?

Als eerste ga ik die moeten zoeken door te plannen. In juli heb ik niet zo veel te doen, waardoor ik veel vrije tijd krijg. Dan lukt het bloggen en maken van video’s geweldig goed. Maar wanneer ik het druk krijg, of school begint weer de overhand te nemen. Dan loopt het volledig mis. Ik hou van plannen en doe het heel vaak, ik werk vaak met veel lijstjes. Maar misschien moet ik mijn blog daar eens in beginnen te verwerken. Misschien lukt het me dan wel om mijn hobby te onderhouden.

Als tweede ga ik vooruit beginnen werken. Als ik al een aantal artikels of video’s heb klaar staan, voel ik de stress misschien niet altijd van dat ik nog snel iets in elkaar moet steken. Nu heb ik wel vaker dat gevoel, en dan post ik liever niets dan dat ik iets snel en slordig in elkaar moet steken.

 

 

Tot binnenkort bij de eerste video van juli 2018 !

Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

 

Wil je meer lezen?

Boeken die ik graag wil herlezen

In een webshop of een winkel kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *