Writers:community? Misschien iets voor jou!

Ik hou van lezen, maar ik hou ook van schrijven. Toen ik de writers community ontdekte was ik ook direct heel benieuwd hiernaar. En toen ze me contacteerde om hun site uit te proberen was ik alleen nog maar enthousiaster. Lees verder voor mijn bevindingen over de writers:community.

Wat is writers:community? 

Ik hoor je het al zeggen: “Wat is de writers community nu eigenlijk?” Dit zal ik even kort uitleggen. De writers community is een plek waar schrijvers elkaar kunnen vinden. Ben je bezig aan een boek, of schrijf je een blog? Je kan daar terecht. Je kan ook bij de community terecht voor het opbouwen van je kennis over schrijven. Ze hebben namelijk ook verschillende modules, waar je heel veel te weten kan komen.
Zoals de site het zelf zegt: “Het online en offline platform voor beginnende en ervaren schrijvers.”

Eerste indruk van de site 

Ik heb een video opgenomen over mijn eerste indruk van de site. Dit was de allereerste keer dat ik inlogde op de community en wat ik er toen van vond.

De community zelf 

De community zelf is heel sterk opgebouwd. Er zijn verschillende topics waar je met je schrijfvragen terecht kan. Ik heb wel gemerkt dat de meeste personen op de community bezig zijn met het schrijven van een boek. Dit is natuurlijk ook wel te begrijpen.
In de community kan je vragen stellen, klagen, jezelf voorstellen, je overwinningen delen, bepaalde events zien… Er valt dus heel wat te beleven. Je komt in contact met verschillende andere schrijvers en dit kan je schrijfproces wel een boost geven.
In de community kan je ook karmapunten verdienen. Deze kan je verdienen door te reageren op verschillende onderwerpen in de community maar ook doordat mensen je reactie leuk vinden.
Het board dat mij het meest aanpreekt is het inspiratieboard. Het heeft veel verschillende prenten en inspirerende teksten en dat geeft je toch wel een bepaalde boost.

Een kijkje in de cursussen 

Natuurlijk het vergaren van kennis, daarvoor had ik zoveel interesse in dit platform. En ik kan je vertellen ik ben aangenaam verast. Er is zijn namelijk verschillende basismodules en diensten, maar ook verschillende masterclassmodules. Ik heb natuurlijk als eerste een kijkje genomen in de basismodule bloggen. En hier heb ik toch nog wel aardig wat tips en hulpmiddeltjes uit kunnen halen. Ik heb deze module zelfs op één dag helemaal afgemaakt. Ik kon niet stoppen met het kijken van de filmpjes en invullen van het werkboek.
Ja, je hebt het goed gelezen, er zit een werkboek bij elke module. Dit is een kleine samenvatting van wat je in de video gezien hebt met een kleine opdracht. Dit vind ik een heel leuk aspect omdat je zo toch wel echt het gevoel hebt dat je serieus bezig bent. De opdrachten geven ook een duidelijk zicht op wat je nu eigenlijk aan het doen en leren bent.
Waar ik ook heel benieuwd naar ben zijn de challenges en de themamaanden. Dit vind ik ook een heel leuk aspect dat is toegevoegd.

Een echte aanrader! 

De writers community vind ik echt een aanrader voor iedereen die schrijft. Het maakt niet uit of je een droom hebt om een boek te schrijven, of er al mee bezig bent. Of je een blog hebt of misschien zelfs wel een blog wil starten. Deze community kan je helpen bij elke stap die je zet. Ik had gehoopt dat deze community al bestond voor ik met mijn blog begon, ik had hier namelijk op dat moment veel aan kunnen hebben.
Ik raad de writers community ook gewoon aan omdat het meer is dan kennis vergaren of een cursus schrijven. Want dat is het helemaal niet. Het is een plek waar je samen kan komen met mensen die dezelfde interesse hebben als jij. Je hebt mensen die je begrijpen als je bijvoorbeeld vast zit bij het schrijven. En je hebt tips en allemaal andere dingen die je kan krijgen van mensen, zonder dat je uren internet moet afspeuren naar het juiste antwoord. En dit kan je allemaal krijgen voor 9,95 euro per maand. Dat is dus heel veel voor heel weinig!
Vanaf 1 september kan je bij de community terecht. Zet deze datum dus maar in je agenda als je lid zou willen worden! Bekijk ook zeker eens de site van de writers community voor nog meer informatie.
Schrijf jij graag? Dan is de writers:community misschien iets voor jou. Ken je iemand die graag schrijft ? Stuur dit artikel door misschien is hij/zij hier wel iets mee! Had je al van de writers:community gehoord ? laat het me weten in de reacties!
Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking met de writers community. 

3 reacties

    1. Ja ik vond het wel belangrijk dat hij heel goed uitgelegd werd zodat iedereen alles kan begrijpen en mee is met wat ik wil zeggen. En ook gewoon omdat ik er zo enthousiast over ben 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *