Goedkoop boeken lezen?

Het lezen van boeken kan veel kosten, maar ook helemaal niets. Het hangt af van welke keuze je juist gaat maken. Ik hou van mijn eigen boekencollectie te hebben, maar ik vind het helaas ook wel wat duur. En ik ga ook wel eens graag naar de bib, gewoon omdat dit een plek is waar zoveel liefde samenkomt. Namelijk de liefde voor boeken.

keuzes maken is niet noodzakelijk

Ik hoor veel mensen zeggen dat je kan kiezen tussen boeken kopen of boeken lenen. Maar je moet toch niet noodzakelijk kiezen? Je kan gewoon genieten van allebei. En dat is dus ook wat ik doe. Ik heb graag een eigen boekencollectie, maar ik wil ook niet altijd geld uitgeven aan boeken. Datgene wat ik dus kan doen ik zoeken naar alternatieven. Wat kiezen, dat vind iedereen moeilijk. Waarom zou je kiezen als het allebei kan. De alternatieven er zijn zoveel verschillende alternatieven om boeken te kunnen lezen zonder veel geld uit te geven.

Op naar de bib!

Dit is natuurlijk de meest voor de hand liggende keuze. Je kan in de bib al de boeken vinden die je wil lezen. En dit is gratis! Of toch bijna. Bij mijn bib moet je wel jaarlijks een bijdrage betalen van 2 euro. Maar als je het even bekijkt twee euro om een heel jaar al de de boeken te kunnen lezen die aanwezig zijn. Dan is twee euro toch helemaal niets. Je kan in de bib ook tijdschriften vinden, spelletjes en er is misschien zelfs WiFi aanwezig. Zo is een bib een geweldige plek om veel verschillende dingen te doen. En je kan natuurlijk genieten van de rust die er heerst.

Tweedehands boeken kopen

Wil je toch niet elke keer afscheid moeten nemen van je boeken omdat je uitleentermijn verlopen is? Dan is dit een andere oplossing. Er zijn zoveel verschillende site waar je tweedehands boeken kan kopen. Denk maar aan 2dehands.beboekhandel De Slegte , Booksinbelgium en zelfs op Bol.com kan je verschillende boeken tweedehands kopen. Dat betekend leesplezier, weinig geld uitgeven en een boekencollectie hebben.

E-books

Een ander alternatief dat een stuk goedkoper is dan het kopen van fysieke boeken is het kopen van e-books. De e-books zijn nu eenmaal een stuk goedkoper dan de fysieke boeken omdat er nu eenmaal geen drukwerk aan te pas komt. Je moet natuurlijk wel iets hebben waar je je boeken op kan lezen. Maar met de technologie van tegenwoordig kan dat overal op.

Ken jij nog een ander alternatief om goedkoop te kunnen lezen? Laat het me weten in de reacties!

2 reacties

  1. Je kunt ook een Kobo abonnement nemen als je een e-reader hebt. Dan kun je voor 10 euro in de maand onbeperkt boeken lezen. Het zijn niet de meest nieuwe boeken, maar het is wel heerlijk om tussen al die boeken te kunnen kiezen. En het scheelt heel wat geld in de maand. šŸ˜‰ Alhoewel het kopen van een boek inderdaad ook heerlijk is. Zeker voor je boekenkast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *